Weber Gourmet BBQ System – kamień do pizzy z uchwytami

PRODUCENT: Weber

269,00 

Szczegółowe informacje o produkcie

Na stanie

Wysyłka:
Zamów do godziny 13:00, a Twoje zamówienie wyślemy jeszcze dziś
Dostawa:
Kurier DHL - 20 zł
Dostępne formy płatności:

SANTANDER CONSUMER BANK skorzystaj z rat 5 x 0%

dostępne formy płatnosci na sklepie garden-system.pl

Masz pytania:
contact-img
telefon  Karolina
contact-img
telefon Łukasz

Infolinia czynna wtorek-sobota w godz. 9:00-17:00

 

 

kamień do pizzy z uchwytami

 

Dzięki innowacyjnemu systemowi Gourmet BBQ mają Państwo możliwość odkrycia ma swoim grillu firmy Weber zupełnie nowych możliwości przyrządzania potraw. Wysokiej jakości wkłady do rusztu mają wszechstronne zastosowanie i zapewniają najlepsze oddziaływanie temperatury umożliwiając profesjonalne przyrządzanie oryginalnych potraw.

 

image

 

Chleb czy ciasto – kamień do pizzy specjalnie do bezpiecznego użytku z systemem Gourmet BBQ. Pasuje do grilli Weber: Master Touch GBS. Performer Original GBS, Performer Premium GBS oraz Genesis E-310 GBS.

 

 


PRZYKŁADOWY PRZEPIS NA PIZZE

 

 

Składniki na 4 Osoby 
20 gDrożdży
300 gMąki
1 szczyptaSoli
2 sztukiMarchewki
1 sztukiZielona cukinia
Po 3 gałązka/iGrube, zielone i białe szparagi
2 sztukiCzerwone cebule
Po 1 sztukiStrąku czerwonej i żółtej papryki
250 gCreme fraiche
4 łyżka/i stołowa/eOstrego ajvaru
150 gkukurydzy z puszki
4-6 łyżka/i stołowa/eOliwy z oliwek do pokropienia
trochęSól morska i świeżo mielony pieprz

Przyrządzanie

Drożdże rozpuścić w 150 ml letniej wody, wymieszać dokładnie. Dodać mąkę i szczyptę soli, zagnieść gładkie ciasto. Odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. W międzyczasie warzywa obrać, umyć i pokroić na najcieńsze plasterki lub paseczki (Można do tego użyćobieraczki do warzyw). Wyrośnięte ciasto podzielić na cztery części i rozwałkować bardzo cienko podsypując mąką. Spód ciasta posmarować bardzo cienko creme fraiche, rozsmarować na to nieco ajvaru. Rozłożyć plasterki i paseczki warzyw oraz kukurydzę. Ciasto doprawić solą morską i pieprzem, skropić olejem. Przełożyć dużą łopatką każdy flammkuchen na gorący kamień do pieczenia pizzy i grillować metodą pośrednią przez ok. 8 minut.

Informacje dodatkowe

Producent

Weber

Akcesoria do Grilla

Przybory i naczynia